2 Ekim 2010 Cumartesi

SATRANÇ DİYAGRAMI HAZIRLAMAK

            Satranç problemlerini seven, oynadığı oyunlarla ilgili konumları paylaşmak isteyen ya da e-posta yoluyla maç yapmak, oyunlarını analiz etmek isteyenler için ihtiyaç duyulabilecek, diyagram hazırlama sitelerini aşağıda bulabilirsiniz. Satranç programlarından da diyagram hazırlamak mümkün fakat kullanıcılara bazen dolambaçlı gelebiliyor ya da uygun programı bulamayabiliyorlar. Örneğin Chessdiagrammer 4.6 programı bunlardan biri. Şimdi size online olarak hemen kullanabileceğiniz satranç diyagramı sitelerini tıklanabilir adresleriyle birlikte veriyorum:
            Tüm bu sitelerde ortak mantık; konumu oluşturmayı tamamladıktan sonra kopyala yapıştırda olduğu gibi bilgisayara resim dosyasını kaydetmek. Oluşan fotoğrafa sağ tıklayarak "resmi farklı kaydet" özelliğini kullanmak yeterli. Gerisi, dosyaya vermek istediğiniz isim ve bilgisayarınızda kaydetmek istediğiniz yer ile ilgili. Herkese kolay gelsin.

2 yorum:

  1. Satranç diyagramı gerçekten acil bir ihtiyaçtı benim için.Satrançla uğraşan herkese için iyi bir hizmet oldu bu yaptığınız.Yararlandım,teşekkür ederim.hüseyin emiroğlu/sivas

    YanıtlaSil
  2. İşinize yaradığına gerçekten çok sevindim Hüseyin Bey. Umarım daha nice güzel problemler hazırlayıp Türk satrancına kazandırırsınız.

    YanıtlaSil