3 Temmuz 2011 Pazar

"2 Hamlede Mat" (No:33)

            Dün yayınladığım sıkıcı problemle biraz stres attıktan sonra bugün daha neşeli bir örnek sunuyorum. Beyaz oynar ve iki hamlede mat yapar. Başarılar.

#2                                                        (6+4)
Hazırlayan: Mustafa Olgun EKŞİ
[8/4p3/4K3/7S/4kb2/2P1S3/2b1P3/2Q5]

2 yorum:

  1. Mustafa Bey, bu soru gerçekten neşeli bir soru olmuş.Beni bu sorun uğraştırdı.Çözüm:1.Ad5!Fc1 2.Af6(veya Ag4)++; 1... Fd3 2.Vf4++ Teşekkürler Yeni problemlerini bekliyoruz.Bu arada Matematik Dünyası dergisinin son sayısında 2 hamlelik sorumun yayınlandığını bildireyim size.Umarım beğenirsiniz.hüseyin emiroğlu/sivas

    YanıtlaSil
  2. 2 kere tebrikler Hüseyin Bey. Hem doğru çözüm hem de yayınlanan probleminiz için. Yalnız ben bir süredir dergilere soru göndermiyorum. Bana gereksiz bir zaman kaybı gibi geliyor. Siz de beğendiğiniz problemlerinizi yarışmalara gönderin derim. Birgün elbette değerinizi anlayacak yerli satranç köşeleri size er ya da geç kendiliğinden ulaşacaktır. Ne yazık ki yaptığınız işi içten bir tebrik yerine sadece basit egolarını tatmin ediyorlar. Neden ilerleyip vezir olmak varken yerimizde kalıp bu insanların piyonu olalım. Elbette karar sizin kararınız.
    Tam Çözüm: 1.Ad5! (2.Vxf4#) 1...Fxc1 2.Ag3#

    YanıtlaSil