24 Temmuz 2011 Pazar

"3 Hamlede Mat" (No:34)

            Bazen bir fikre ihtiyaç duyduğunuzda Dali gibi sınırları zorlamak kadar basit birşeyleri referans almak da işe yarar. Örneğin bir atasözü veya bir deyim sizi ağır bir romana götüren süreci başlatabilir. Yani yaşamda varolan herşeyi yeni fikirlerle buluşmak için kullanabiliriz ve elbette biraz çarpıtmak bu fikirleri her zaman daha vurgulu hale getirir. İşte beyazların 3 hamlede mat ettiği yeni problemim. Sanırım ne demek istediğimi anlamışsınızdır ;)

#3                                                        (5+1)
Hazırlayan: Mustafa Olgun EKŞİ
[4K2k/8/5P2/4P1S1/5B2/8/8/8]

2 yorum:

  1. Mustafa bey,sanırım üç hamlelik problemlerin pek yoktu.Tempolu bir anahtar hamlesiyle başlayan akıcı bir üç hamlelik problem.Sevimli buldum.Devamını diliyorum.Çözüm:1.e6 Şg8 2.Fe5 Şh8 3.f7++.hüseyin emiroğlu/sivas

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Elimden geldiğince 2 hamleliklerin dışına çıkmaya çalışacağım elbette ama bu gerçekten zaman alıyor. Bu problemimde yararsız bir piyon terfisini ispat etmeye çalıştım. Halbuki elimizdekilerle yetinerek de oyunu kazanabiliriz diyor bir bakıma. 4 taşın oluşturduğu zincir de olaya biraz ilginçlik kattı sanırım. Zaman ayırdığınız için tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil